Bezig met laden...

NK Speed Docking slaat een jaar over | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" NK Speed Docking slaat een jaar over
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
NK Speed Docking slaat een jaar over

NK Speed Docking slaat een jaar over

3.82 
 /5
3.82 (1stemmen)

Het NK Speed Docking gaat dit jaar niet door. Volgens organisator Caroz is er nog steeds belangstelling in de sector, maar onvoldoende om de competitie verder uit te bouwen. In andere landen gaat Speed Docking gewoon door. Voor Nederland wordt gekeken naar een andere opzet.

Wouter Clermonts van Caroz vindt het jammer dat de NK Speed Docking-editie van dit jaar is afgelast, maar tegelijk ook verklaarbaar. “Het evenement is deafgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een begrip in zowel de logistiek als retailsector. De deelnemende bedrijven hebben steeds meer inzicht gekregen in de ontvangstprocessen, verbeterkansen en mogelijke oplossingen. Ieder jaar hebben we het evenement groter en interessanter kunnen maken voor de markt. Dan bereik je natuurlijk een keer een punt, waarop alle inzichten voorhanden zijn en de toegevoegde waarde voor met name de deelnemers van het eerste uur afneemt.”

Onvoldoende interesse

Dit jaar had Caroz met NK Speed Docking het voornemen om in het groothandel segment verdere stappen te zetten alsmede de opzet van onder andere eenketensamenwerkingsplatform. Clermonts: “De deelnemers van Speed Docking van vorig jaar hebben namelijk aangegeven dat er juist op deze vlakken nog behoefte is aan meer inzicht en actie. Helaas bleek er vanuit de markt uiteindelijk onvoldoende interesse om deze belofte in te kunnen lossen. We hebben nog overwogen om de competitie door te laten gaan met minder partijen, maar we willen ook voorkomen dat Speed Docking een doel op zich wordt.”

Speed Docking in België en Polen

Clermonts benadrukt dat Speed Docking in landen als België en Polen wel doorgaat. “In Duitsland hebben we daarnaast de eerste contacten gelegd met logistiek dienstverleners. We gaan daar ook presentaties geven over hoe Speed Docking in elkaar steekt. Juist in landen waar bedrijven nog weinig inzicht hebben in de verblijftijden voegt de Speed Docking competitie veel waarde toe.”

Nieuwe opzet in de haven

Voor Nederland liggen er wellicht nog kansen voor Speed Docking in andere sectoren of met een andere insteek. Clermonts denkt daarbij onder andere aan Speed Docking in de havenlogistiek. “We hebben eerder al testmetingen gedaan waarbij vooral is gekeken naar het omslagpunt van wegtransport naar binnenvaart als het gaat om verblijftijden. Dit leverde interessante inzichten op en de uitdaging is nu vooral om de juiste ingangen te vinden in de markt. Hierover zijn we in gesprek met diverse partijen en natuurlijk zijn geïnteresseerden van harte welkom om zich aan te sluiten bij dit initiatief.”

Bron: Logistiek.nl 

Opmerkingen (1)

   
pswaak

Jammer maar hopelijk kunnen we nog wat met ons samenwerkingsplatform gaan doen laughing

22-mrt-16 14:37
 · 
 /5
0 (0stemmen)
door