Bezig met laden...

TLN presenteert actiepunten voor ‘eerlijker’ Europa | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" TLN presenteert actiepunten voor ‘eerlijker’ Europa
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
TLN presenteert actiepunten voor ‘eerlijker’ Europa

TLN presenteert actiepunten voor ‘eerlijker’ Europa

3.82 
 /5
3.82 (1stemmen)

TLN presenteert actiepunten voor ‘eerlijker’ Europa


De wet en regelgeving voor transportondernemers in Europa moet eerlijker en meer gelijk worden. Om dat te bewerkstelligen heeft Transport en Logistiek Nederland (TLN) minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu een ‘Dertien Actiepuntenplan’ overhandigd.

Uniformeer handhaving, stop verdere liberalisering en zorg voor duidelijke rij- en rusttijden. Maak tolinning uniform, behandel alle vervoersmodaliteiten gelijk en schrap rijverboden binnen de EU. Dat zijn enkele actiepunten die TLN vandaag heeft gebundeld in ‘Dertien Actiepuntenplan’.

Oneerlijk en ongelijk speelveld

Transportondernemers worden volgens TLN dagelijks geconfronteerd met een lappendeken van wet– en regelgeving. Bovendien ervaren zij enorme verschillen in handhaving binnen de EU. Er is totaal geen sprake van een eerlijk en gelijk speelveld in Europa. Volgens TLN is er sprake van gebrek aan transparantie en ongelijke en dubbelzinnige regels. Hierdoor ontstaat voor lidstaten ruimte om zelf regels naar behoefte te interpreteren en te handhaven.

Minister
In het ‘Dertien Actiepuntenplan’ staan concrete oplossingen voor het probleem. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu nam het exemplaar vandaag in ontvangst. Aanleiding is haar voorzitterschap van de EU.

Lees hier de volledige versie

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

  • :*
  • :*
  • :
 *