Bezig met laden...

Recordaantal startups in de race bij Mobility Lab | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" Recordaantal startups in de race bij Mobility Lab
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Recordaantal startups in de race bij Mobility Lab

Recordaantal startups in de race bij Mobility Lab

 /5
0 (0stemmen)
Er zijn dit jaar vijfentwintig startups in de race in het Mobility Lab, tien meer dan in afgelopen jaar. Het Mobility Lab brengt innovatieve startups en organisaties met een mobiliteitsuitdaging bij elkaar. “In crisistijd verschuift de aandacht vaak naar oplossingen voor de korte termijn, maar wij houden juist nu de aandacht voor innovatieve oplossingen voor de lange termijn”, vertelt Gertjan Koolen, mede-initiatiefnemer van het initiatief. 

Het Mobility Lab helpt innovatieve startups met een goede mobiliteitsoplossing om te komen tot een pilot in de dagelijkse praktijk. De eerste pilot is inmiddels gestart. De startup Citysteps heeft in Roermond twintig elektrische steps geplaatst. Het doel van de pilot is om bezoekers aan de stad te verleiden om de step te pakken tijdens een bezoek aan de stad.Mobility Lab is een initiatief van drie overheidsprogramma’s, die allemaal werken aan een betere bereikbaarheid van de regio. Het betreft De Verkeersonderneming uit Rotterdam, SmartwayZ.NL uit Noord-Brabant en Limburg en ZO slim bereikbaar dat zich richt op Zuidoost-Brabant.

28 pilots

Sinds de start in 2017 zijn er 200 aanmeldingen van startups gekomen, waarvan er uiteindelijk 38 zijn toegelaten tot het programma. Die slaagden er overigens niet allemaal in om een pilot te kunnen starten, want dat lukten maar 28 ondernemers. Zij ontwikkelden pilots die vooral gingen over deelmobiliteit, infrastructuur, pakketbezorging, parkeren en veiligheid.Aan de andere kant hebben er wel verschillende bedrijven succes gehad. Koolen: “Van de 38 bedrijven die deelnamen aan Mobility Lab zijn er 35 nog steeds actief. Samen haalden zij bijna 17 miljoen aan financiering op. Bird en Navya niet meegerekend, zij werden nog veel groter. 26 van de 38 bedrijven maken inmiddels omzet, 14 zetten al stappen in het buitenland.”

Zoektocht organisaties

Voor de 2020-editie zijn de startups en de organisaties met een mobiliteitsuitdaging inmiddels geselecteerd en er wordt druk gewerkt aan het tot stand brengen van samenwerkingen. Mobility Lab stimuleert bedrijven met een mobiliteitsuitdaging om zich vooral te blijven melden. Koolen: “We hebben de afgelopen jaren een enorm netwerk opgebouwd met innovatieve ondernemers op gebied van mobiliteit. We introduceren organisaties met een mobiliteitsuitdaging met veel plezier bij hen.”

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.
Gepubliceerd op 12-08-2020 om 15:06

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)