Bezig met laden...

Eerste Parkshuttle 3.0 geleverd | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" Eerste Parkshuttle 3.0 geleverd
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Eerste Parkshuttle 3.0 geleverd

Eerste Parkshuttle 3.0 geleverd

 /5
0 (0stemmen)
Het eerste voertuig van de derde generatie Parkshuttle is deze week gearriveerd in Capelle aan den IJssel. De vernieuwde Parkshuttles moeten uiteindelijk op de openbare weg gaan rijden, maar worden eerst nog uitgebreid getest. Het blijft onduidelijk wanneer de voertuigen in gebruik kunnen worden genomen door vervoerder Transdev.

Door deze levering kan de shuttle, na tal van fabriekstesten, verder op de weg worden getest. “De Parkshuttle moet echt een aantal kilometers maken voordat verantwoord reizigers kunnen worden vervoerd”, aldus Transdev. De testfase moet bijvoorbeeld uitwijzen hoe de communicatie met apparatuur en andere voertuigen op het traject verloopt.

Vertraging

Het Utrechtste 2getthere levert in totaal zes nieuwe shuttlevoertuigen, waarvan de tweede volgende week wordt verwacht. Transdev heeft ‘met potlood allerlei data’ in de agenda staan over de introductiedatum, maar treedt daar nog niet mee naar buiten. De vervoerder wil eerst voldoende zekerheid hebben. Zo kan het testproces langer dan gebruikelijk duren door het coronavirus. “Als een tester verkouden is, moet hij thuisblijven.”De Parkshuttle 3.0 had aanvankelijk eind 2019 al op de weg moeten komen, nadat de oude voertuigen eerder dat jaar ‘met pensioen’ gingen. De introductie werd tweemaal uitgesteld. Het bestaande ontwerp van de derde generatie moest worden aangepast vanwege nieuwe, wettelijke eisen voor zelfrijdende voertuigen, die zonder steward op de openbare weg gaan rijden. Vervolgens vertraagde het productieproces door de coronacrisis, waardoor ook 1 juni niet haalbaar bleek.

Openbare weg

Er rijden al sinds 1999 autonome shuttles op bedrijventerrein Rivium, maar tot nu toe alleen op een aparte busbaan. De nieuwe voertuigen moeten echter kunnen rijden tussen ander wegverkeer. Dat gebeurt op een doorgetrokken traject naar een nieuwe halte van de Waterbus aan de Schaardijk, nabij de Van Brienenoordbrug. Er blijven pendeldiensten rijden tussen metrostation Capelse Brug en Rivium tot de Parkshuttle weer in gebruik is.

Auteur: Dylan Metselaar

Gepubliceerd op 12-08-2020 om 09:03

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)