Bezig met laden...

Portal Status | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" Portal Status
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Portal Status

Portal Status

 /5
0 (0stemmen)

Wat is de status van het TransportLAB Community Portal?

Homepage

De algemene homepage is zo goed als af. Het geeft op 1 pagina een goed overzicht van alle laatste ontwikkelingen in alle openbare communities. Om de werking goed te testen hebben we een aantal demo communities aangemaakt.

Communities

De huidige communities zijn slechts ter illustratie. Als je er door heen klikt dan zie de verschillende mogelijkheden wat betreft inhoud, context en widgets.Elke community kan zijn eigen homepage maken, met een zeer gebruikersvriendelijke CMS editor. OP termijn is het ook mogelijk om gewoon je huidige website in een Iframe weer te geven. Die si dan ook vanuit de community gewoon te bedienen. Zo hebben  we nog wel meer wensen op ons lijstje staan. Zie verderop in dit artikel.

Uiteraard gaat het portal pas echt leven als we de eerste klanten aansluiten. Vanaf half februari gaan we actief de markt op.

Content

Content is erg belangrijk. voor elke community. Nu plaatsen wij nog content om de werking  te laten zien. Het is uiteraard de bedoeling dat de desbetreffende community managers dit zelf gaan doen of beter nog de community leden ! Het gebruik is zo simpel dat iedereen een blog kan beginnen, artikelen kan schrijven, fotos of videos kan uploaden etc. Gaat dat te langzaam? Gebruik dan de chat functionaliteit, 1 op 1 of in een groep.

Interactie

Het belangrijkste in elk community portal is de interactie tussen de gebruikers. Om die te stimuleren is content een belangrijke driver, maar niet alleen content. Ook de mogelijkheid tot directe feedback, discussies en ideation bepalen de activiteit van de gebruikers. Evenzo is het mogelijk om per community een eigen support portal in te richten, net zoals wij dat gedaan hebben (zie bijvoorbeeld TransportLAB Admin Support Community).

Vertaling

We zijn druk bezig met de vertaling van alle items in het Nederlands. Door ziekte zijn we pas op een derde maar we streven nog steeds naar een volledige vertaling per medio februari. Mocht er dan nog een raar woord of zinnetje tussen zitten, meld dat dan meteen svp. Lossen we dat meteen op.

Wensenlijstje

Zaken waar wij aan werken zijn:

  • SSL certificaat
  • Nederlandse Hosting
  • Video tutorial die je in 2 minuten alle basics laat zien
  • Import van LinkedIn profiel
  • Uploaden algemene voorwaarden en privacy reglementen
  • Iframe voor websites
  • Community gebruikers statistieken op de home page of activity stream pagina
  • Connectie suggestie module
  • Etc etc
  • Zodra het portal live gaat kun je ook zelf suggesties indienen. Als lid van de Joint Development Board besluit je mee over prioriteit.

Website

De website www.transportlab.org is in eerste versie haast klaar. We zijn nog niet 100% tevreden dus de komende weken wordt er nog aan verbeterd.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)