Bezig met laden...

Minister voor Mobiliteit nodig ! | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" Minister voor Mobiliteit nodig !
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Minister voor Mobiliteit nodig !

Minister voor Mobiliteit nodig !

 /5
0 (0stemmen)

Minister voor Mobiliteit nodig!


Eén miljard extra per jaar voor het oplossen van knelpunten én de benoeming van een minister voor mobiliteit. Dat staat op het wensenlijstje dat een aantal mobiliteitsorganisaties verenigd onder de noemer VOORUIT! heeft opgesteld met het oog op de komende verkiezingen.

De alliantie bestaat uit NS, RAI Vereniging, TLN, ANWB, GVB, RET en HTM, FMN en KNV.

Ze pleiten in een manifest voor een gezamenlijke integrale lange termijn visie op mobiliteit: ‘Vanuit het perspectief van de gebruiker en met aandacht voor alle modaliteiten, inclusief de afstemming daartussen. Dat betekent een slimme mix van alle modaliteiten, individueel én collectief om zo de aanwezige capaciteit optimaal en duurzaam te benutten.’

Regio’s als Parijs, Londen, de Vlaamse Ruit en het Rijn-Ruhrgebied kennen grootschalige investeringsprogramma’s voor infrastructuur en openbaar vervoer. ‘We kunnen hierin niet achterblijven, maar Nederland is te versnipperd (bestuurslagen, concessieverlening, regiocontracten) om tot een daadwerkelijk integrale mobiliteitsvisie en een modal optimum te komen. Waar de Deltacommissaris Nederland beschermt tegen het water zetten wij in op een Minister van en voor Mobiliteit die de regie neemt en met doorzettingsmacht kan acteren.’

Voor het uitvoeren van bestaande plannen en het oplossen van knelpunten is tot 2030 minimaal €1 miljard per jaar extra nodig boven op de MIRT-gelden, aldus de alliantie. Concreet moet daarmee onder meer worden geïnvesteerd in meer intercitytreinen, bus, lightrail en overstapmogelijkheden aan de randen van steden. En in ‘essentiële onderdelen’ van het wegennet. Ook moet er meer worden geïnvesteerd in fietsinfrastructuur.

Verder zet men in op de ontwikkeling van integrale platforms waar de combinatie van verschillende modaliteiten voor de reiziger bij elkaar komen – zowel in de vervoerplanning als ook in de wijze van betalen. Op dit moment zijn het landelijke OV-chipkaartsysteem en landelijk reisinformatiesysteem hiervoor in de basis al beschikbaar.

Ook moet een verdere vergroening van het mobiliteitssysteem worden gestimuleerd. ‘De sector Mobiliteit kan een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen’, zo stellen de mobiliteitsorganisaties. beschikbaar. Deze systemen moeten verder worden ontwikkeld en uitgebouwd tot multimodale platforms.

Lees hier MANIFEST

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)