Bezig met laden...

NDW inventariseert vrachtwagenparkeerplaatsen én verkeersveiligheidsdata | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" NDW inventariseert vrachtwagenparkeerplaatsen én verkeersveiligheidsdata
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
NDW inventariseert vrachtwagenparkeerplaatsen én verkeersveiligheidsdata

NDW inventariseert vrachtwagenparkeerplaatsen én verkeersveiligheidsdata

 /5
0 (0stemmen)

NDW inventariseert vrachtwagenparkeerplaatsen én verkeersveiligheidsdata

NDW heeft een website gelanceerd waar eigenaars van vrachtwagenparkeerplaatsen en beheerders van databronnen over verkeersveiligheid relevante gegevens kunnen invoeren. Deze gegevens zijn bedoeld voor ontwikkelaars van ITS-diensten, die de informatie kunnen gebruiken om nieuwe verkeersinformatiediensten of apps te bouwen.

De ogenschijnlijk willekeurige selectie van onderwerpen van dit zogenaamde Nationaal Toegangspunt ITS heeft volgens de NDW te maken met Europese wetgeving rond intelligente transportsystemen. De EU wil de ontwikkeling van slimme ITS-diensten stimuleren door zoveel mogelijk weg- en transportgegevens centraal beschikbaar te stellen. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft vervolgens NDW aangewezen om voor Nederland een speciaal portaal (toegangspunt) op te zetten. De Dienst Wegverkeer RDW is gevraagd toezicht te houden op de regeling.

Alle eigenaars van vrachtwagenparkeerplaatsen en beheerders van veiligheidsdata die onder de regeling vallen en die bekend zijn bij NDW, is gevraagd data in te voeren. De databank is nu nog leeg, maar zal dus in de loop van de komende weken ‘gevuld’ moeten worden.

Wat de vrachtwagenparkeerplaatsen betreft, wordt onder meer de exacte locatie van de terreinen gevraagd, het aantal beschikbare plekken en de voorzieningen ter plaatse. Deze gegevens zijn via de site in te zien, maar zijn ook beschikbaar als datafeed
Over de veiligheidsdata worden metagegevens van de bron verzameld, zoals de aard van de informatie, het dataformaat, eventuele voorwaarden voor gebruik en een link naar de feed.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)