Bezig met laden...

Modalshift 2.0: Buizenpost en 3D printen | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" Modalshift 2.0: Buizenpost en 3D printen
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Modalshift 2.0: Buizenpost en 3D printen

Modalshift 2.0: Buizenpost en 3D printen

3.07 
 /5
3.07 (1stemmen)

Modalshift 2.0: Buizenpost en 3D printen

Auteur: ANNEMIEK JORRITSMA 16 april 2015, Logistiek.nl

CDA-Europarlementariër Wim van de Camp presenteerde deze week in het Europees Parlement zijn toekomstvisie Europees verkeer. Hij stelt dat de modal shift nog onvoldoende van de grond komt. Er moet meer vervoer via spoor en water. Ook futuristische oplossingen als buizenpost voor vracht en inzet van 3D printers gaat volgens Van de Camp een bijdrage leveren in CO2-uitstoot vermindering.

Modalshift 2.0: Buizenpost en 3D printen Bureau Voorlichting Binnenvaart is enthousiast over de plannen van Van de Camp als het gaat over meer vervoer over water. De binnenvaart in Nederland kan een kwart van het vrachtvervoer over de weg overnemen en op die wijze bijdragen aan de drie- tot zesmaal lagere uitstoot van het klimaatgas CO2, stelt het bureau in een reactie. “De Nederlandse vaarwegen kunnen een verdubbeling van het transport goed aan.” De binnenvaartbranche pakt dan ook graag samen met Van de Camp de handschoen op om de vaarwegen (en ook het spoorvervoer) beter te benutten.

Regeldruk verminderen

Arthur van Dijk van TLN reageert op de plannen van Van de Camp tijdens de radio-uitzending van De Ochtend. Europa zou zich wat meer moeten buigen over het verminderen van de regeldruk, stelt de TLN-voorzitter. “Juist de Europese regels staat aansluiting van modaliteiten in de weg.” TLN mist ook de visie op E-commerce. Door toenemende online aankopen neemt het aantal vervoersbewegingen flink toe.

Meer over water

Van de Camp erkent dat de regelgeving een hindernis is, maar blijft erbij dat Nederland best een transportland kan blijven, maar dan met minder wegvervoer. “De economie staat stil als we geen vervoer hebben. Het is enorm belangrijk. De wegsector is alleen wel voor driekwart verantwoordelijk voor CO2 uitstoot.” Dit kan volgens Van de Camp worden vermindert door multimodaal transport. “Eén schip kan 150-250 containers meenemen. Als je al die vrachtwagens van de weg haalt bijvoorbeeld richting Duisburg, scheelt dat enorm.”

Futuristische oplossingen

Maar er zijn meer ‘spannende nieuwe ontwikkelingen’ volgens Van de Camp. “Buizenpost, dat klinkt misschien futuristisch, maar steden onderzoeken al of ze een buizenpost systeem kunnen ontwikkelen bijvoorbeeld tussen Tilburg en Eindhoven.” Dit gaat over het principe dat met ondergrondse capsules goederen van A naar B worden gebracht.

3D printen

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Lichtere spullen komen straks en masse uit de 3D printer, voorspelt Van de Camp. “In de toekomst mail je de instructie hoe je ter plekke een product uit de 3d printer laat komen.” Waarop Arthur van Dijk zegt: “De grondstoffen voor die printer moeten nog altijd wel daar naartoe worden vervoerd.”

Het Europees Parlement heeft positief gereageerd op de plannen van Van de Camp. “Europarlementariërs hebben de neiging om steeds nieuwe dingen bedenken. Ik heb gezegd nee, dat doen we niet, we blijven bij rail en water maar kijken ook naar nieuwe technieken en kijken vooruit naar 2030-2050.”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)