Bezig met laden...

Trucks & Trailer, marktprognose ING | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" Trucks & Trailer, marktprognose ING
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Trucks & Trailer, marktprognose ING

Trucks & Trailer, marktprognose ING

3.57 
 /5
3.57 (1stemmen)

Lichte afzetgroei trucks verwacht in 2015

Na de schokwerking van de ingevoerde Euro VI-norm is de rust op de truckmarkt teruggekeerd. Ook verbetert het investeringsklimaat. In 2015 zal de Nederlandse afzet naar verwachting een groei van 5% laten zien tot 10.500, wat dicht bij het nieuwe gemiddelde ligt. In 2016 vlakt de groei vervolgens af. Ondanks uitstel

in de afgelopen jaren is een golf van vervangingsinvesteringen niet meer te verwachten. Wel geeft de uitfasering van voertuigen uit de piekjaren 2006-2008 een sterke basis aan de markt
Inmiddels is de grootste golf van ‘uitvlagging’ van voertuigen vanuit Nederland achter de rug. Mede door het opvoeren van de inzetbaarheid zal de vloot de komende jaren toch nog licht teruglopen.

Kleinere Nederlandse markt geen uitzondering

De concurrentie vanuit Oost-Europa wordt in Nederland sterk gevoeld. Toch is
de afzet van trucks ook in andere landen de afgelopen jaren op een lager niveau terecht gekomen. In Duitsland en Engeland is het aantal registraties onder grotere landen het meest op peil gebleven. In 2014 daalde de afzet met 8%. Voor 2015 is de verwachting dat de Europese markt een stabiel beeld zal laten zien, waarbij lichte groei mogelijk is.

Trailermarkt profiteert van jarenlang uitstel

Later dan de truckmarkt heeft de trailermarkt na vijf jaar van uitstel en lage afzet een keerpunt bereikt. In 2014 kwam er weer ruimte voor investeringen en steeg de afzet van trailers met ruim 20%. Door gestage veroudering en herstart van investeringsprogramma’s door verhuurders en grote fleetowners is de verwachting dat 2015 ook een behoorlijk goed trailerjaar zal worden. De verwachting is dat de afzet met 10.750 eenheden nagenoeg op peil blijft.

Investeren vereist scherp oog voor ICT

Optimalisering en efficiëntie zijn sleutelwoorden voor de huidige truck- en trailermarkt. Er wordt steeds meer geperst uit het wagenpark en de kilometer en ICT is hierbij een onmisbaar middel. Boardcomputers en technologie in de truck maken het mogelijk om de prestaties verder op te voeren en daarmee worden de onderlinge verschillen in de wegtransportsector groter. ICT wordt daarmee naast het voertuig een cruciaal onderdeel van het investeringsplaatje.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)