Bezig met laden...

Sector prognoses: Rabo en ING | TransportLAB Community

home "»" Mijn community's "»" TransportLAB Community "»" artikelen "»" Sector prognoses: Rabo en ING
TransportLAB Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Deelnemen aan deze ruimte?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Sector prognoses: Rabo en ING

Sector prognoses: Rabo en ING

 /5
0 (0stemmen)

Gestage groei in alle martksectoren

 Voor het tweede jaar op rij groeien in 2015 alle markt-sectoren. De gemiddelde groei is echter gematigd. In de industrie zijn het vooral de machine- en transport-middelenindustrie die het goed doen. De volumes in de detailhandel groeien door een stijgende koop-kracht, al staan de prijzen onder druk. De aantrek-kende binnenlandse vraag zorgt ook voor grotere vrachtvolumes in de transportsector. Logistieke dienstverleners profiteren van de toenemende e-commerce. Alleen de zorgsector krimpt in 2015 door een steeds grotere focus op kostenbeheersing. 

 Afnemende groei in de industrie 

Naar verwachting blijft de industrie ook in 2015 redelijk goed draaien. De inkoopmanagersindex duidt al 1,5 jaar op groei. De verwachte ontwikkeling van de industriële produc-tie blijft met +1,0% in 2015 wel achter bij de rest van de eco-nomie. De chemie en de aardolie industrie staan onder druk, terwijl de machine- en transportmiddelenindustrie het bo-vengemiddeld doen. 

Vrachtvolume verbetert 

Door de aantrekkende binnenlandse vraag zit het transport over de weg duidelijk in de lift. Ook het negatieve effect van de jarenlange grote krimp van het internationale wegvervoer vanuit Nederland is afgenomen. Dit komt voornamelijk door-dat de meeste grote internationale transportbedrijven inmid-dels vestgingen hebben geopend in Oost-Europese landen. Door de gedaalde brandstofprijs kunnen de marges, zeker in de luchtvaart, op korte termijn enigszins verbeteren. Logis-tieke dienstverleners profiteren van de ontwikkeling van e-commerce. Deze partijen worden vaker ingeschakeld door retailers of fabrikanten om de opslag en levering te doen. 

Lees volledige prognose hieronder. Ook dier van de Rabo bank.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)